Počinje pojačana kontrola saobraćaja – 5 stvari koje će se proveravati

Tokom predstojećeg vikenda saobraćajna policija sprovodiće akciju pojačane kontroleusmerene na otkrivanje prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci. Kontorolisaće se i nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje.

Predstojećeg vikenda se očekuje povećani intenzitet saobraćaja na svim putevima kroz Republiku Srbiju zbog završetka turističke sezone i početka školske godine, a kako je saopšteno iz MUP-a, analize pokazuju da je najčešći uticajni faktor koji uzrokuje saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, neprilagođena brzina, a koliko je sigurnosni pojas bitan, govori podatak da od 46 putnika koji su poginuli u vozilima od početka godine, čak 36 nije koristilo sigurnosni pojas (78 odsto), a od 106 poginulih vozača sigurnosni pojas nije koristilo njih 55 (52 odsto).

Zbog saobraćajnih nezgoda iz prethodnih nekoliko dana u kojima su učestvovali autobusi, kontinuirano će se na najvažnijim putnim pravcima sprovoditi kontrola autobusa i vozača koji obavljaju prevoz putnika na međunarodnim relacijama, sa akcentom na otkrivanju prekršaja nekorišćenja propisanih odmora i prekoračenja dozvoljenog upravljanja vozilom.

Saobraćajna policija će sprovoditi i mere koje se odnose na bezbedno učešće učenika osnovnih škola u saobraćaju, a naročito učenika prvog razreda. Kako počinje nova školska godina, u zonama škola će se vršiti otkrivanje prekršaja nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu i nepropisnog  prevoženja dece, a radarskim uređajima će se kontrolisati brzina kretanja vozila.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio