Spartak : TSC agresivno ali fer i korektno

Utakmica osmog kola Mozart bet Super lige Srbije u kojoj je Spartak ugostio TSC na Gradskom stadionu u Subotici završila se bez golova.

Prvo poluvreme pripalo je gostima koji su od samog početka pokazali da su došli da igraju za sva tri boda. Brzo i disciplinovano u posedu, čvrsto i agresivno u odbrani. Nakon prvih 45 minuta stekao se utisak da je ekipa TSC-a nadmoćnija i da ima veću želju da pobedi. Jedna sjajna šansa gostiju u prvom poluvremenu koju je golman Spartaka Manojlović odbranio bila je sve što se može izdvojiti kao ozbiljnija završnica gostiju iz Bačke Topole.

Drugo poluvreme je bilo ujednačeno upoređujući igru u polju i disciplinu oba tima ispred svog gola, ali se izdvaja jedna greška domaćeg štopera Filipovića, nakon koje je TSC mogao da dođe do vođstva kada je Ratkov, pokušavajući da pogodi dalji ugao, promašio ceo gol. Bila je i jedna sjajna prilika za vođstvo Spartaka ali je Bjelović u nameri da lobuje Filipovića, pogodio prečku. Spartak je u drugom poluvremenu popravio svoju igru i na kraju, može se reći, izvojevao nerešen rezultat, završivši tako još jednu utakmicu bez poraza kod kuće.

Nakon utakmice na pres konferenciji šefovi stručnih štabova oba tima dali su svoje mišljenje, posle kojih se zaljučuje da je Žarko Lazetić, strateg gostiju nezadovoljan učinkom, iako je pohvalio svoj tim, rekavši da su radili sve kako je tražio ali na kraju je izdvojio razloge zbog kojih nisu završili ovaj severni derbi pobedom.

– Ajde na primer da kažem da je bila visoka trava, iako nismo izgubili, i da su bile izduvane lopte, mislim da je to bilo onako degutantno i da nije potrebno nikome, ali eto i to je deo našeg fudbala i bitno mi je da istaknem da je to olakšavajuća okolnost za naše igrače. Čestitam još jednom ekipi Spartaka i želim im sve najbolje u nastavku prvenstva. – zaključio je Lazetić.

Šef struke Fk Spartak Ždrepčeva krv, Slavko Petrović, bio je pun reči hvale o gostujućoj ekipi, zadovoljno ističući i da je ovo bio odličan derbi, iako je završen bez golova.

– Kad se pogleda čitava ekipa TSC-a, koliko visokih igrača ima, koliko brzih igrača ima, kako brzo igraju, otpozadi kako otvaraju. Mogu samo da dam kompliment treneru jer ovo je zaista rukopis. Jedna ekipa koja mora završiti na samom vrhu našeg fudbala. Sa druge strane moram da pohvalim moju ekipu koja je izdržala ovaj pakleni pritisak. Sigurne i bravurozne intervencije našeg golmana. Ekipe su imale tri neiskorištene šanse koje su možda malo kvalitetnije na strani TSC-a. Ja mislim da je ovo na kraju ipak korektan rezultat za jedan derbi. Tsc-u želim sve najbolje u nastavku sezone. – izjavio je Petrović.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio