Subotički polumaraton 28. avgusta peti put trči kroz istoriju

Na trkačkoj mapi Srbije koja iz godine u godinu broji sve veći broj trka i trkača, Subotički polumaraton svoj jubilarni 5. put dobiće svoje nove dimanzije, nove pobednike, nove rezultate, priče, iskustva, slike i sećanja.

Ove godine 28. avgusta u 10 časova, na ulice Subotice istrčaće uz Subotičane i trkači koji dolaze iz većeg dela Srbije, a sve veći je broj i sportskih turista iz inostranstva.

Subotička trka je jedna od najbolje organizovanih polumaratona u Srbiji i okuplja najveći broj trkača, iako nije savršena za obaranje rekorda, svakako je jedna od najlepših staza zbog činjenice da se trči kroz sam centar grada koga krase građevine iz doba secesije, kao što su Gradska kuća, Narodno pozorište, Gradska biblioteka, Rajhl Ferenc palata, koje su se kao motivi našli pojedinačno i na medaljama dosadašnjih Subotičkih polumaratona. Njima se ove godine pridružuje i subotička Sinagoga koja takođe proslavlja svoj jubilej, 120 godina postojanja.

Medalja Subotičkog polumaratona, takođe je jedan od razloga zašto veliki broj ljudi voli da dođe na trku u najseverniji grad u Srbiji. Svojim dizajnom i motivima prati svaku zamisao organizatora da učesnicima prikaže zašto ovu trku prati slogan „Trči kroz istoriju“.

Noseći medalju oko vrata, tamo odakle su došli, svaki trkač kroz svoj doživljaj pronosi i duh naroda sa severa Srbije koji u ovoj ravnici, razvijajući se u moderno društvo, čuva svoju istoriju, kulturu, izraz i gostoprimstvo vekovima brušeno raznim kulturama, stvarajući posebnost kakva se samo u Subotici može doživeti.

Ove godine trka se organizuje 28. avgusta, a svojim gostima, sem sada već ukorenjene sjajne organizacije na dan trke, Sportsko udruženje Horizont kao organizator trke, otvara i „Trkački sajam“ u subotu, dan pred trku, u isto vreme kada se otvara i prijavni centar u centru grada.

Dva dana sajamskih zanimljivosti, trke za decu, infostudova 5-ica za lagano naprezanje, 10 km za one koji nisu uspeli da se spreme za više i naravno poslastica u ravnici dužine 21km. Mnoštvo zabavnog i muzičkog sadržaja čeka sve koji se prijave i odvaže da učestvuju na jubilarnom 5. Subotičkom polumaratonu.

Prijave se zatvaraju za manje od 10 dana, te svima koji se razmišljaju da li da se pridruže ovom unikatnom sportsko – turističkom događaju savetujmo da požure i kompletiraju svoje prijave, jer kako organizatori poručuju:

„Subotički polumaraton je trka na kojoj se svi zabavljaju“!

Prijave za trku  su ovde.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio