Otvoren 29. Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici

Sinoć je otvoren 29. po redu Međunarodni festival pozorišta za decu. Manifestacija koja je svojim umetničkim dostignućima i doprinosom lutkarstvu stekla veliki ugled širom Evrope i sveta, narednih pet dana obezbedila je Subotičanima i gostima našeg grada pozorišne predstave iz 11 zemalja sa 14 predstava, za sve ljubitelje i poštovaoce lutkarstva i teatra za najmlađe.

Festival je zvanično otvorio gradonačelnik Stevan Bakić koji je podsećajući na važnost i tradiciju festivala uručio nagrade za životno delo „Mali princ“ glumici, teatrologu, pedagogu i piscu Marijani Petrović i Viktoru Šrajmanu, ruskom i izraelskom pozorišnom reditelju, glumcu, pedagogu, kritičaru, i jednom od vodećih stručnjaka u oblasti pozorišta lutaka.

U svečanom delu programa nastupili su  Dečji hor „Emanuil“ iz Subotice, mladi subotički talenti Ognjen Orelj i Filip Nađ, učenici Osnovne muzičke škole sa odseka gitare u klasi profesorke Ljiljane Ostojić i klovn Arsa s Marsa, a predstavljen je i Mladi žiri koji će proglasiti najbolju predstavu u Takmičarskom programu po mišljenju dece koji čine Relja Miković, Mila Popov, Iva Francišković, Nađa Berecki i Nika Vizin.

Foto: Stevan Bakić/facebook

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio