Predstavljen novi stručni štab Fk Spartak Žk – Video

Na današnjoj konferenciji za štampu, predsednik Spartaka Nikola Simović predstavio je novog šefa stručnog štaba Ljubišu Dunđeskog i njegovog pomoćnika Sava Pavićevića.

Stari saradnici u novoj ulozi, opisao ih je Simović na samom početku konferencije, zahvalivši se obojici što su u ovom trenutku preuzeli ekipu.

– Mislim da su njih dvojica veoma dobar izbor, jer dobro poznaju igrače, poznaju kako klub funkcioniše i siguran sam da će se brzo sve uklopiti i da se neće osetiti puno ta promena, a naravno da će u isto vreme uticati pozitivno na ekipu i na neke dalje rezultate. Ja bih na svima poželeo sreću i što dužu i uspešniju saradnju. – rekao je Nikola Simović.

Postojala je mogćnost da ovaj dvojac pre dve godine bude za kormilom ekipe ali se okolnosti nisu tada namestile, podsetio je prisutne novi šef struke Ljubiša Dunđerski, osvrnuvši se i na glasine u javnosti, po kojima je ovo njegov prvi trenerski posa.

– Ja sam još 2010 godine počeo sa mojim bratom prijateljem Zoltanom Sabom u Somboru da budem prvi saradnik. Imao sam sreće da sarađujem sa Brankom Babićem i sa Milanom Đuričićem u Vojvodini, kao trener. Dosta puta sam bio u kopačkama na terenu i sa Veselinovićem, Gaćinovićem i sa Roganom, kao i sa svimljudima koji su prošli kroz Spartak. Siguran sam ekipa Spartaka može da izađe trenutno iz rezultatske krize, ne pričam o krizi igre niti o bilo kojoj drugoj krizi, samo iz rezultatske krize. Ovo je spoj dobrih momaka, spoj dobrih igrača. Promenićemo neke stvari možda u sistemu igre, u trenažnom procesu, da se vratimo da budemo što brži, agresivniji i bolji na terenu. – izjavio je Ljubiša Dunđerski.

Ceo stručni štab, osim Slavka Petrovića, ostaće deo ekipe koju će predvoditi Dunđerski i njegov prvi saradnik Savo Pavićević.

– Zaista mi je drago i privilegija što ću raditi sa ljudima koji su ostali posle Slavka. To su vrhunski momci vrhunski profesionalci i  nadam se da će sve da bude u najboljem redu, odnosno radićemo sve da bude tako. Što se ekipe tiče, nije sporan kvalitet verujte mi, ovo je više njihova glava i njihova želja. Ja se nadam da ćemo uspeti da se vratimo na pravi kolesek uz dobre rezultate. Doveli smo i kondicionog trenera Luku Đurovia koji će nam pomoći u nastojanju da podignemo ekipu. – rekao je Savo Pavićević.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio