Prva predstava u Narodnom pozorištu na sledećoj proslavi Dana Grada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo isaobraćaj Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Miloš Miletić posetili su danas Suboticu, kako bi sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem, obišli naselje Ljutovo, u kome se izvode radovi na izgradnji dve ulice u okviru projekta “ Izgradnja i rehabilitacija saobraćajne infratrukture u gradu Subotici, a potom i zgradu Narodnog pozorišta, nakon čega su gradonačelniku Subotice uručili aneks Ugovora o prenosu sredstava za nastavak finansiranja radova. 

Pokrajinska vlada je putem uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine samo za ovu godinu izdvojila 170 miliona dinara za finansiranje izgradnje i rehabilitaciju saobraćajne infrastrukture ukupne dužine oko 8,5 kilometara u Subotici, Tavankutu, Kelebiji, Višnjevcu, Paliću i Ljutovu.

– Treba da se igradi šest ulica i rekonstrukcija Novosadskog puta, obilaznice oko Palića. Urađena je obilaznica oko Palića, ulica Milovana Glišića u MZ Aleksandrovo a ostalo je još da se uradi Rozike Vukovića i Višnjina u Ljutovu. Ostala je 4.jul u MZ Kelebija, Samoborska u MZ Mali Radanovac i u Višnejvcu Zmaj Jovina – najavio je gradonačelnik Bakić.

Pokrajinska vlada obezbedila je i nedostajuća sredstva za nastavak radova na Narodnom pozorištu u visini od 275 miliona dinara, povodom čega je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović svečano uručio gradonačelniku Bakiću aneks ugovora o prenosu sredstava, što znači da će već sutra sredstva biti na računu i da se kreće sa realizacijom 8-2 faze nakon koje će biti gotovi svi radovi u blokovima objekta, osim u koncertnoj dvorani, koja je kao izdvojena celina, te će Pozorište moći nesmetano da radi bez obzira na konstrukciju te dvorane.

– Po završetku ove faze, pristupićemo i planiranju uređenja koncertne dvorane. Taj posao će takođe pomoći Pokrajinska vlada, koja je,ako mogu to tako da kažem, džentlmenski, a pre svega da bi obezbedili završetak ovog posla i da bi 1.septembra naredne godine, kao što smo se dogovorili, imali gala predstavu na otvaranju, uspela da obezbedi, i onaj novac koji je trebalo da obezbede Vlada Srbije i Grad Subotica. Tako smo ovim gestom dobili najmanje šest meseci na vremenu i možemo sa planom i ambicijom da pristupimo tom 1. septembru naredne godine. – istakao je predsednk Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Površina zgrade Narodnog pozorišta premašuje 14.5 hiljada kvadrata, a u realizaciju ove kapitalne investicije do sada je uloženo oko 2.5 milijarde dinara.

–  Zastoj u radovima smo imali iz više objektivnih razloga, poput pandemije, poremećaja tržišnih cena građevinskog materijala, ukrajinske i energetske krize. Zahvaljujući Pokrajinskoj vladi obezbeđena su nedostajuća sredstva od 274 miliona dinara. Već od sutra krećemo u realizaciju 8-2 faze. – rekao je gradonačelnik Bakić i dodao da je Pokrajinska vlada na čelu sa Mirovićem mnogo puta u ovim oblastima pomogla Grad Suboticu.

– Verujem da će i ubuduće pružati podršku što je najbolji primer saradnje dva nivoa vlasti. – završio je Bakić.

Foto: stevan bakić/facebook

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio