Skupština izglasala nastavak izgradnje akva parka na Paliću

Na današnjoj 26. sednici Skupštine grada usvojene su svih 9 tačaka dnevnog reda. Ovaj mesec je obeležio dve sednice, jedna je svečana povodom Dana grada a druga je današnja, na kojoj su usvojene i izmene ovogodišnjeg plana poslovanja d.o.o „Park Palić“.

Pošto su kompletirani svi zakonski okviri za nastavak radova na izgradnji akva parka na Paliću red je i da se podsetimo da je Vlada Srbije obezbedila dodatnih 230 miliona dinara da se nastavi izgradnja kupališnog kompleksa, dok je Pokrajinska vlada odredila 36 miliona dinara za sređivanje Vikend naselja. Grad Subotica je opredelio sredstva u vrednosti od 113 miliona dinara i sada je ostalo da projekat bude što pre završen ne bi li se nastavilo sa radovima, na čijem projektu su konstatovani raniji propusti na projektno-tehničkoj dokumentaciji.

Na sednici je doneta odluka o trogodišnjem programu energetske efikasnosti za Grad Suboticu, a važno je spomenuti da se ove godine, u cilju povećanja energetske efikasnosti, u iznosu od 24 miliona dinara raspisao i konkurs za građane na koji je pristiglo 645 prijava.

Takođe, usvojena je odluka o osnivanju Budžetskog fonda za podsticanje razvoja mladih talenata Grada Subotice i tako će ubuduće gradska uprava na ovaj način podržati 20 studenata, 40 srednjoškolaca i 40 osnovaca, u ukupnom iznosu od 2,5 miliona dinara.

Foto: Dr. Pastor Balint/facebook

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio