Subotica prvi put domaćin Balkanskog šampionata u bodibildingu i fitnesu

Balkansko prvenstvo u bodibildingu i fitnesu ove godine se po prvi put održava u Subotici, i to u kongresnoj sali Velike terase na Paliću.

Početak prvenstva zakazan je za subotu, 24.septembar u 13 časova, a organizator i predsednik nacionalne fitnes asocijacije Srbije Branislav Stanojević najavio je na današnjoj konferenciji za novinare učešće 50 takmičara koji će se takmičiti u muškoj i ženskoj kategoriji.

– Iako je reč o Balkanskom prvenstvu, takmičenje će biti otvorenog tipa i ugostićemo takmičare iz Austrije, Mađarske, Nemačke, Slovenije, Bosne, ali i  Kuvajta i Iraka. – rekao je Stanojević i dodao kako su takmičenja ovog tipa ranijih godina znala da ugoste i preko 150 takmičara, ali je COVID sve promenio.

Jedini subotičanin koji će se ove godine takmičiti u dve kategorije – teškoj klas 3 i kategoriji za muškarce preko 40 godina je Aleksandar Mačković, reprezentativac Srbije. On je objasnio da se bodibildingu vratio i pored svih porodičnih i profesionalnih obaveza ali da nije bilo lako, jer je reč o sportu koji i finsnsijski i vremenski zna biti veoma težak.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio