Danica Crnogorčević i Dejan Petrović i Big bend na „Zavičajnim danima“ u Subotici

U četvrtak 8. septembra u Velikoj većnici Gradske kuće otvoriće se Zavičajni dani 9. put u Subotici, a zatim se program koji propagira srpsku kulturu, istoriju i tradiciju seli na Trg slobode.

Dejan Anđelović kao voditelj programa manifestacije rekao je će u velikoj većnici Gradske kuće, u četvrtak od 20 časova publika imati priliku sluša izvedbe dečijeg hora „Iskončići“, sestre Janu i Elenu Crnomarković, a veče će upotpuniti nastup  izvođača tradicionalne muzike, Nebojše i Bojane Brdarić. Književnik Tode Nikoletić i ovaj put će predstaviti svoje autorske pesme.

U petak, drugog dana manifestacije program se nastavlja na Trg slobode gde će se pre glavnog nastupa predstaviti kulturno-umetnička društva, a u 21h zakazan je nastup Danice Crnogorčević koja će nastupiti sa horom i orkestrom.

– U programu će učestvovati kulturno-umetnička društva iz Bačke Topole, Sente, Stanišića, Busije, Čuruga, Kljajićeva, Mladenova, Srbobrana i Gajdobre. Takođe, nastupiće i lokalna kulturno-umetnička društva, odnosno KUD „Sunce“, KUD „Bratstvo“, KUD „Mladost“, KUD „Aleksandrovo“ i HKUD „Bunjevačko kolo“ naveo je Dejan Anđelović.

„Zavičajni dani“ završavaju se u subotu na gradskom trgu gde je planiran nastup kulturno-umetničkih društava i pevačkih grupa, nakon čega će nastupiti“Sinovi Manjače“, a onda i Dejan Petrović i „Big bend“.

U slučaju lošeg vremena, program će se održati u fiskulturnoj sali Tehničke škole „Ivan Sarić“.

U okviru „Zavičajnih dana“, u subotu, 17. septembra, u hotelu „Galerija“ biće oganizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u periodu od 9 do 12h.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio