Zlatni dan za Srbiju!

Današnji dan se činio kao dan za zaborav nakon što je reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu poražena u četvrtfinalu od Italije. Međutim, u roku od nekoliko sati Srbija je danas osvojila 2 svetska i jedno evropsko zlato. 

Prvo je Ali Arsalan postao svetski šampionu u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 72 kg, pobedivši Ulvija Ganizadea iz Azerbejdžana rezultatom 7:4, na svetskom prvenstvu u Beogradu.

Nešto kasnije je i Zurab Datunašvili osvojio zlatnu medalju za Srbiju, takođe na svetskom prvenstvu u grčko-rimskom stilu u Beogradu, tako što je u finalnom meču, u kategoriji do 87 kg, pobedio Turpana Bisultanova iz Danske, rezultatom 6:2.

Nismo dugo čekali na još jednu zlatnu medalju, ali ovoga puta u basketu 3 na 3. Sada je Srbija zvanično i prvak Evrope u ovom sportu, u kom je u junu mesecu ove godine postala prvak sveta. Večerašnjom pobedom nad Litvanijom 21:14, naši sjajni momci osvojili su zlato i na evropskom prvenstvu Gracu. Ovim je srpska reprezentacija četvrti put za redom šampion Evrope.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio