Četiri profesionalna ugovora za fudbalere iz omladinske škole Spartaka

Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv predstavio je danas svoja četiri  nova igrača iz omladinskog pogona, koji su po prvi put potpisali profesionalne ugovore na period od 5 godina.

Luka Peić je 2005. godište, u klubu je 13 godina i igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, Uroš Čejić dolazi iz Vršca, rođen je 2004. godine i igra na poziciji krila a potpisivanje profesionalnog ugovora smatra dodatnim podsticajem za što bolju igru, Danijel Kolarić je 2005. godište, igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a Stefan Simin, koji je isto godište, u klubu je već 4 godine i nada se da će biti u prilici da opravda poverenje koje mu je dato od strane kluba.

Sportski direktor Vladimir Torbica istakao je kako je klub zadovoljan dosadašnjim rezultatima omladinske ekipe koja se takmiči u Omladinskoj Ligi Vojvodine gde su trenutno prvi, a njihov cilj biće opstanak na trenutnom prvom mestu i povratak u Ligu iz koje su prošle godine ispali. Slična su očekivanja i kada je u pitanju kadetska liga gde se nadaju da će FK Spartak Ždrepčeva krv zadržati status superligaša u kadetskoj selekciji.

Koordinator omladinske škole Ivica Francišković kaže da je potpisivanje ugovora samo prvi i najlakši korak u karijerama ovih mladih fudbalera jer talenat koji imaju neće značiti ništa ukoliko oni, mukotrpnim radom na zasluže svoju minutažu u prvom timu.

U prethodnih pet godina ugovore je potpisalo dosta omladinaca ali jako mali njih je ostalo u prvom timu i malo je onih koji su nosioci igre. –  istakao je Francišković koji se dotakao i lošijeg rezultat Spartakovih omladinaca iz prethodnog perioda za koji kaže da je nedopustiv, ali i da se nada da od sledeće godine Spartak taj problem više neće imati. – Kvalitetan rad ni tada nije izostao, a rad omladinske škole će se pokazati ako ovi momci jednoga dana budu prvotimci Spartaka i nosioci igre. Svi rezultati u mlađim kategorijama ništa ne znače ako mi na terenu nemamo bar 50% igrača iz omladinske škole. – naglasio je Franćišković.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio