Čišćenje deponije u Mišićevu i Đurđinu obišao gradonačelnik Stevan Bakić

Zahvaljujući konkursu Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine nastavlja se sanacija divljih deponija u Subotici, i to čišćenjem još dve dve deponije, u Mišićevu i Đurđinu. Čišćenje 108 tona sa ovih smetlišta koštaće milion i osamstotina hiljada dinara, od čega je milion dinara dobijeno od Pokrajine, dok je ostatak obezbeđen iz gradskog budžeta.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić podsetio je da je ove godine već sanirano 6 divljih deponija, a tom prilikom uputio je i javni apel građanima da se ponašaju odgovono i ne stvaraju nove divlje deponije.

Iskoristio bih priliku da se zahvalim Ministarstvu za zaštitu životne sredine, kao i Pokrajinskom sekreterijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine za svu podršku koju pružaju Gradu u saniranju divljih deponija i na unapređenju zaštite životne sredine na teritoriji Grada. Takođe bih naglasio veliku podršku politici mira i stabilnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ekonomskom razvoju države Srbije. Bez jake Srbije, ne možemo ni da ulažemo u unapređenje i zaštitu životne sredine i kompletnu oblast ekologije. Iskoristio bih priliku da se obratim i građanima Subotice da neodgovorno i neadekvatno odlaganje otpada ugrožava zemlju, vazduh i vodu naše sredine, i da zajedničkim snagama možemo da uspemo da se izborimo sa ovim ogromnim problemom – izjavio je Bakić prilikom posete Mišićevu uz dodatak da je, zajedno sa ove dve deponije samo ove godine za uklanjanje nelegalnog smeća potošeno oko šest miliona dinara.

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ počelo je sa uklanjanjem divlje deponije nadomak Mišićeva gde se procenjuje da je tokom godina nagomilano čak 69 tona različitog otpada. Nakon tog posla, predstoji sanacija smetlišta u Đurđinu koje je nešto manje i gde se nalazi oko 39 tona smeća.

Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim Gradu Subotici, posebno gradonačelniku gospodinu Stevanu Bakiću što podržava ovakve akcije „Čistoće“ u smislu uklanjanja ovih divljih deponija i očuvanja životne sredine, odnosno poboljšanja kvaliteta životne sredine. Takođe bih apelovao na naše nesavesne građane, kako pojedince, tako i preduzeća da ovakve divlje deponije više ne stvaraju, odnosno da otpad odlažu tamo gde mu je mesto, a to je Gradska deponija u Subotici – rekao je Nikola Jovičić iz Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“.

Foto: Stevan Bakić/facebook

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio