Humanitarna štafeta Subotica – Beograd 2022

Manifestacija pod nazivom „Humanitarna štafeta Subotica – Beograd 2022.“ organizuje se u cilju skretanja pažnje na našu sugrađanku Leonu Kovač koja je izuzetno teško bolesna i kojoj su potrebna sredstva za nastavak lečenja a zamišljena kao dvodnevna humanitarna štafetna trka dobre volje od Subotice do Beograda.

Start trke predviđen je za subotu 22. oktobar, u 6:00 časova ispred kružne fontane kod Gradske kuće u Subotici a za cilj je odabran Hram Svetog Save u Beogradu. Očekuje se da će trkači na svoj cilj stići u nedelju 23. oktobra jer je trka predviđeno da traje od 24 do 28 časova, a učesnici trke nadaju se da će ovim gestom inspirisati sve građane Srbije koji će slanjem poruke sa tekstom 1125 na broj 3030 pomoći da i mala Leona Kovač stigne sa svoj cilj i sakupi dovoljno novca za nastavak lečenja. Svoju pomoć mogu iskazati i firme i privredni subjekti uplatom novca na žiro račun Fondacije „Budi human“

– dinarski račun:160-6000001216656-94 ili devizni račun:160-6000001217087-62

Trku će trčati sedam trkača koji će se menjati na svakih 10 kilometara a u timu učestvuju: Srđan Cvijanović, Srđan Saulić, Bruna Skenderović, Zvonimir Perušić, Dijana Šarčević, Zoran Crnković, Rita Husar, Dragan Đurđević, Mirjana Evetović, Siniša Milodalović, Aron Šebešćen i Nenad Andrašić. Sponzori manifestacije su Sportski savez Subotica, firme Elementa i Biro market, kompanija Herbalife i Atletsko rekreativni klub „Tron“ – Palić.

S obzirom da smo obični rekreativci ovim našim delom doprinosimo stvaranju svesti da je jako važno biti human –  izjavio je jedan od članova tima Zoran Cvijanović a u toj viziji podržali su ga i Dragan Đurđević i Mirjana Evetović koja je dodala da će ih pomisao na Leonu probuditi i dati im energiju i volju da završe trku onda kada i sami budu na izmaku snaga jer su i Leona i njeni roditelji borci koji poseduju iznimnu snagu. – Poželite nam sreću jer mi to želimo Leoni. – naglasila je Mirjana Evetović koja se u timu nalazi kao član medicinskog osoblja. – Pošaljite jedan sms, možete spasiti život jednoj devojčici. To je najveći razlog zbog kojeg svi treba da se ujedinimo u subotu i nedelju. – istakla je Dijana Šarčević.

Trka će se odvijati starim putem od Subotice do Beograda, odnosno od Subotice kroz naselja Višnjevac, Čantavir, Bečej, Čurug, Titel, Perlez, Dunavac, Zemun pa sve do Beograda. Učesnici trke kažu da će im svako navijanje, mahanje i bodrenje tokom trke dobro doći a svojim humanim gestom nadaju se da će inspirisati svakoga ko ih vidi ili za ovu vest čuje i uloži svoj doprinos u prikupljanje sredstava za lečenje Leone Kovač.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio