Internacionalni Festival Klavira u Subotici

Subotica će od 22. do 27. oktobra biti domaći 6. po redu “Internacionalnog Piano Fest“-a koji će se održavati u Velikoj većnici Gradske kuće i u Muzičkoj školi u Subotici. Subotička publika će imati priliku da uživa u koncertima svako veče od 19 časova a ulaz na sve koncerte u sklopu “International Piano Fest”-a je slobodan.

U sklopu manifstacije organizovan je i seminar za dva klavira koji će voditi istaknuti muzički pedagozi i reproduktivni umetnici iz Izraela i Japana – Yuval Admony i Tami Kanazawa. Na programu ovogodišnjeg festivala klavirske muzike biće tematske večeri, originalni klavirski komadi i transkripcije savremenih kompozitora a subotička publika imaće priliku da čuje i neke komade koji se veoma retko izvode.

Zahvalio bih se PianoLand-u koji je pomogao u organizaciji festivala a zahvaljujući njima, publika će moći i da uživa i u izvođenju kompozicija za dva klavira, jer je PianoLand obezbedio još jedan koncertni klavir koji će biti postavljen u Velikoj većnici Gradske kuće. – izjavio je predsednik Udruženja „Electe“ Miloš Radović i dodao da će i ovogodišnji “International Piano Fest” biti humanitarnog karaktera jer će na ulasku u Veliku većnicu biti postavljene kutije za prikupljanje priloga za lečenje naše sugrađanke Melinde Sabo. – Yuval Admony i Tami Kanazawa su izuzetno reprezentativni svetski umetnici i zbog njih su mnogi drugi veliki umetnici došli u naš grad, imamo prijavljene pijaniste iz Izraela, Japana, Srbije Španije i Nemačke i to će dosta značiti našem gradu ali i profesorima subotičke Muzičke škole – istakao je Radović.

Direktor Muzičke škole Subotica Dragana Nikolić izjavila je da će u toku festivala biti održane i radionice za učenike i profesore Muzičke škole koji će, u saradnji i usavršavanju sa renomiranim pijanistima, steći dodatna znanja, svežinu, novi pristup radu i veliku motivaciju za dalje napredovanje.

To su pijanisti koji ne mogu da se čuju svaki dan, zato pozivam sve građane Subotice da dođu u uživaju. – istakla je Nikolić.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio