Jedriličarski klub Palić na Tešketovoj regati

U periodu od 21. do 23. oktobra u Zemunu na Dunavu održana je Tešketova regata kojom je završena serija regata i bodovanje za Državno prvenstvo u jedrenju na vodi.

Od raspisanih devet trka je održane su samo tri, jer vremenski uslovi nisu bili povoljni za jedrenje, a jedriličari sa Palića pokazali su svoje umeće i dodatno ojačali svoju poziciju na Državnom prvenstvu. Marljiv i dosledan rad trenera Kluba Dejana Zakića i Ištvana Boja, kao i zalaganje takmičara Jedriličarskog kluba Palić doneo je izuzetno dobre i istaknute rezultate za subotički sport, a našim jedriličarima takmičenje na Dunavu predstavlja dodatni izazov zbog strujanja vode što situaciju mnogo razlikuje od mirnog Palića.

Jedriličarski klub Palić ostvario je sledeće rezultate na Tešketovoj regati: Tijana Zakić osvojila je 1. mesto u kategoriji devojčica u klasi OPTIMIST, Nenad Zakić osvojio je 2. mesto u klasi OPTIMIST generalno i u kategoriji dečaka, David Česko zauzeo je 3. mesto u kategoriji dečaka do 12 godina u klasi OPTIMIST, Kristina Boja stigla je do 2. mesta u klasi ILCA 6, Danilo Bešić osvojio je 2 mesto u klasi ILCA 7, Balint Firstner najbolje, 1. mesto u klasi FIN i Tihomir Zakić 2. mesto u klasi FINN.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio