Još jedan poraz Spartaka

Nakon takmice koja ni ovoga puta nije bila na nivou koji se očekuje od domaćina iz Subotice, Radnički 1923 je otišao u Kragujevac sa sva tri boda.

Izabranici energičnog dvojca Dunđerski – Pavićević, dobro su otvorili utakmic i već u četvrtom minutu, nakon lepe akcije, preko mladog napadača iz omladinskog pogona Spartaka Hrstića, poveli sa 1:0. Međutim, umesto da Golubovi nastave tempo kojim su započeli utakmicu,povukli su se i pustili goste da vode utakmicu. Tako se težište igre vrlo brzo prenelo na polovinu domaćina i do kraja poluvremena jedino što smo mogli da vidimo od Spartaka jesu pokušaji da se iz kontre iznenade Kragujevčani. Izjednačujući gol je pao iz prekida, kada je na odbijenu loptu iz šesaesterca natrčao Krajišnik i bez poteškoća, udarcem iz prve, poslao loptu kroz šumu igrača iza leđa Manojloviću.

Očekivala se promena u igri Golubova ali su gosti već ušli u svoj ritam i nisu dozvolili domaćinu da se raširi. Tako je pre kraj prvog poluvremena jedan od napadača Radničkog uzeo loptu i kroz srdinu terena slalomom kroz tri igrača ušao u šesnaesterac gde ga je sačekala zakasnela reakcija Filipovića, nakon čega je sudija Stojanović svirao penal iz kog je siguran bio Vidosavljević za 2:1.

U drugom poluvremenu Spartak je promenio stil i prebacio težište igra na Polovinu Radničkog 1923 ali pored svega, može se izdvojiti jedan poluvolej Obradovića, koji je zamenio Hrstića i jedan udarac glavom istog igrača, kada je loptom pogodi prečku.

Na pres konfrenciji nakon utakmice, trener gostujuće ekipe Dejan Joksimović zadovoljan igrom svojih pulena ocenio je da su njegovi fudbaleri u prvom poluvremenu bili dominantniji.

flashmul

– Sprovodili smo na terenu neku našu ideju i plan igre, doka nas je u drugom poluvremenu Spartak stisnuo. Izašao je protivnik gore visoko, mi se nismo najbolje snašli, ali smo na kraju zabeležili trijumf. Zadovoljan sam pobedom, velika tri boda za nas na teškom gostovanju.

Sa druge strane, poražen u svom debiju, Ljubiša Dunđerski šef struke Fk Spartak Ždrepčeva Krv „podelio je“ utakmicu na dva poluvremena.

flashmul

– Rano smo poveli i rano stali. Ušla je malo panika u naš tim. Lošije smo stajali i rotacije rivala nismo iskontrolisali kako treba. Nakon pauze smo promenili sistem igre. Izašli smo visoko, probijali, dobijali sve duele, ali smo i pord svega izgubili. U životu uvek ima uspona i padova, a ja verujem da ova ekipa Spartaka sigurno može da izađe iz rezultatske krize. Nastavićemo da radimo i da se spremamo za sve ono što nas čeka.

U narednom kolu Mozzart bet Super lige Srbije, koje je na programu 9. oktobra, Spartak ide na megdan Crvenoj Zvezdi u Beograd.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio