Međunarodno takmičenje „Snažni ljudi“ na stadionu malih sportova u Subotici

Međunarodno takmičenje snažnih ljudi održaće se u subotu 08. oktobra na Stadionu malih sportova u Subotici, sa početkom u 15:00 časova.

Zamenik gradonačelnika Subotice Imre Kern ugostio je danas Lasla Fekete, dugogodišnjeg takmičara ovakvih turnira iz Mađarske i osvajača svetske titule 9 puta. Na takmičenju će u subotu nastupiti 12 takmičara iz Rumunije, Slovačke, Češke, Poljske, Mađarske i Srbije, odnosno po dva takmičara iz svake zemlje koji će svoje snage odmeriti u 5 disciplina.

– Takmičari će se takmičiti u slaganju kamenih kugli sa vremenskim ograničenjem, gde je težina kugli 200 kg, u okretanju kamionskih guma težina 450 kg, nošenju stena težine 170 kg, nošenju tereta od 250kg stepenicama i u povlačenju kamiona – izjavio je Kern i dodao da će ulaz za sve posetioce biti besplatan.

Vazno je napomenuti i to da će, prema rečima organizatora i takmičarskog sudije Lasla Fekete, učešće na takmičenju biti omogućeno onim sportistima koji treniraju prirodno, bez upotrebe dodatnih nezakonitih stupstanci koje spadaju u domen dopinga.

U trenucima između takmičarskih disciplina organizatori su priredili i adekvatan kulturno-umetnički program.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio