Na Svetskom prvenstvu u karateu Spartak Enpi osvojio 13 medalja

Predstavnici gradskog karate kluba Spartak Enpi su na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u karateu za sve uzraste, koje se održavalo u Češkoj u Karlovim Varima, postigli izvanredne rezultate osvojivši čak 13 medalja – 2 zlatne, 5 srebrnih i 6 bronzanih.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić ugostio je danas predstavnike i sportiste karate kluba Spartak Enpi i tom prilikom je istakao da su sportisti Subotice njeni najbolji ambasadori i da će postignuti rezultat podići ugled Grada i Srbije. Bakić je karatistima poželeo izvanredne rezultate na domaćim i internacionalnim takmičenjima, uz poruku da će lokalna samouprava biti tu da ima pruži vetar u leđa.

Dimitrije Anđelović, reprezentativac Srbije u seniorskoj kategorija do 85 kg osvojio je srebro, a zlato mu je izmaklo jer je u finalnoj borbi gde je vodio 3:0, na samo 4 sekunde do kraja meča diskvalifikovan, jer je pokušao da napravi taktičko povlačenje iz borilišta ne znajući da su se pravila, po tom pitanju menjala u toku godine.

– Takmičenje je bilo vrlo zahtevno, mečevi su bili vrlo tečki, ponosim se svojim uspehom i kako sam radio, treniralo se jako i snažno, a ići će se još snažnije na sledeće takmičenje – istakao je Anđelović i dodao da su se karatisti Spartaka junački poneli i u pobedi i u porazu.

Anastasiju Bobić na put je pratila mama, a trenerovo i majčino ohrabrivanje bilo je dovoljno da ovoj devojčici obezbedi zlatnu medalju.

– Od mame, trenera i drugara imala sam jako veliku podršku, govorili su mi da nema treme i da se trudim. Bilo je teško ali smo svi na kraju bili jako srećni – izjavila je Svetska pobednica u katama za pionirke.

Sledeće godine, krajem marta, na međunarodnoj sceni naše karatiste očekuje Evropsko prvenstvo u Italiji.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio