Novosadske muzičke svečanosti – Nomus 2022

Međunarodni festival umetničke muzike „Novosadske muzičke svečanosti – Nomus 2022“, ove godine održava se u Novom Sadu i traje od 20. do 27. oktobra.

Tokom osam dana, koliko će Nomus 2022. trajati, novosadska publika imaće priliku da uživa u nastupima ansambla i solista iz Španije, Italije, Nemačke, Brazila, Austrije, Velike Britanije, Belgije, Tunisa i Srbije. Festival će publici ove godine ponuditi orkestarsku i kamernu muziku, ali i tri programa svetske savremene muzike koji će po svojoj prirodi biti drugačiji od ostalih. Programi će se odvijati u Sinagogi i u Srpskom narodnom pozorištu.

Uvek je zadovoljstvo pričati o Nomusu, jer svake godine taj festival uspe da iznedri zaista kvalitetne umetničke sadržaje i da zadovolji i najzahtevnije muzičke ukuse. Raduje nas što će osam dana u Novom Sadu muzika biti u centru pažnje i što će publika imati priliku da doživi ono najbolje u umetničkoj muzici, ali i u pratećim sadržajima, odnosno interesantnim programima malo drugačijeg karaktera. Nomus je naš brend, nešto što stvarno vredi i pokazuje da istinski kao grad zavređujemo evropsku i svetsku pažnju na polju kulture – izjavio je za medije Dalibor Rožić, član Gradskog veća Novog Sada za kulturu.

Foto: Srđan Pabllo Doroški

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio