Otvoren novoizgrađeni blok Medicinskog fakulteta u Novom Sadu

Predsednik Skupštine AP Vojvodina Ištvan Pastor i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović svečano su juče otvorili novoizgrađeni blok Medicinskog fakulteta u Novom Sadu – prenose Vojvođanske vesti.

Reč je o objektu površine 2.700 kvadratnih metara, zajedničkom projektu za koji je Pokrajinska vlada izdvojila 143 miliona dinara uz učešće Medicinskog fakulteta u iznosu od 190 miliona dinara.

– Veliki dan za Medicinski fakultet, jedan od najvećih fakulteta u okviru Univerziteta u Novom Sadu je otvaranje novog objekta pred početak nove školske godine. Ono što smo započeli u jeku pandemije, mi smo uz podršku Pokrajinske vlade i resornog sekretarijata i realizovali – istakla je prof. dr Snežana Brkić, dekan novosadskog Medicinskog fakulteta uz dodatak da ovaj fakultet gde trenutno radi 630 predavača ima više od 5.500 studenata na svim nivoima studija, i oko 1000 specijalizanata.

U sklopu novoizgrađenog dela Medicinskog fakulteta nalaze se specijalizovani kabinet za zdravstvenu  negu, kabinet za logopede i fizioterapeute, 6 laboratorija, amfiteatri, dve garaže koje Medicinski fakultet do sada nije imao, prostor za skladištenje opasnih materija i drugi pomoćni objekti.

Foto: pokrainska vlada

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio