Promocija 5 Vojvođanskih portala

Juče je na salašu Zvonko Bogdan u naselju Šupljak kod Subotice održana promocija pet vojvođanskih portala čiji je cilj promocija kulture, sporta i turizma širom AP Vojvodine i Srbije.

Promociji su prisustvovali Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević.

Sekretar Dragana Milošević istakla je da Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama svake godine, putem javnih konkursa, pruža snažnu podršku medijima kojih na teritoriji Vojvodine ima oko 350, a koji svakodnevno informišu javnost, istinito i objektivno, tako da je podrška vojvođanskim portalima bila sasvim prirodan sled, jer se kroz pet medijskih portala na transparentan i blagovremen način javnost informiše o svim kulturnim, sportskim, turističkim i drugim aktivnostima.

Sekretar je takođe podsetila da je Pokrajinska vlada u prethodnom periodu povećala sredstva za potrebe javnog informisanja i precizirala da je to politika koja će se nastaviti, jer su u svetu novih medijskih sadržaja portali jedan od najtransparentnijih medija. Sekretar dr Nenad Ivanišević naglasio je značaj da se široj javnosti i izvan naših granica putem ovih pet medijskih portala prikaže sve ono što Republika Srbija i AP Vojvodina mogu da ponude kada je turizam u pitanju a što je i dalje nedovoljno reklamiramo.

Zato je potreba za ovakvim portalima veoma važna, jer je poseta našoj državi u proteklih devet meseci porasla sto odsto, a kada su u pitanju domaći gosti, za 50 odsto – izjavio je sekretar Ivanišević.

Pet portala koji su promovisani su portali „Cvet na Tisi“, „Talasi Dunava“, “Hej, salaši“, “Banatski vrt“ i „Tvrđava“.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio