Studentski domovi spremni za useljavanje studenata

U dva doma Studentskog centra Subotica u toku je useljavanje studenata prve godine koje će trajati do 11.oktobra, a konkurs za studente starijih godina i dalje traje.

Odziv studenata, pogotovo brucoša je ove godine bio više nego zadovoljavajući, nastavlja se trend većeg broja upisa – izjavio je direktor Studentskog centra, Ranko Čuljković uz zaključak da je ranijih godina bilo duplo manje studenata prve godine a da je sam studentski standard podignut na viši nivo.

Najveći broj studenata koji stanuje u Domu studira na Ekonomskom i Građevinskom fakultetu, a dolaze iz raznih krajeva Srbije i Republike Srpske. Smeštajni kapacitet za studente prve godine u domovima „Bosa Milićević“ i „Ivo Lola Ribar“ je 245, dok preostale krevete popunjavaju studenti starijih godina.

– Ukupni smeštajni kapacitet je 779 kreveta, dom kod Građevinskog fakulteta prima oko 310 studenata, dok ovaj kod Ekonomskog fakulteta ima 449 mesta. Trenutno traje useljavanje brucoša i imamo negde oko 450 studenata sad trenutno, što starijih godina, što brucoša. – naglašava Čuljković.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio