U „Trci za srećnije detinjstvo“ svi su pobednici!

U organizaciji Crvenog krsta Subotice u petak, 28. oktobra, u parku na Prozivci organizovana je “Trka za srećnije detinjstvo” koja je okupila između 500 i 600 mališana iz osnovnih i srednjih škola.

Nakon pauze od 11 godina, “Trka za srećnije detinjstvo” ponovo je organizovana u Subotici, a za tu priliku, po rečima Siniše Trajkovića, Sekretara opštinske organizacije Crvenog Krsta, angažovano je 12 osnovnih i 6 srednjih škola kao i deca predškolske ustanove “Naša radost”.

Organizovane su trke na 50, 80, 150, 400, 600 i 800 metara, a svaka trka bila je prilagođena starosnom uzrastu dece. Na kraju manifestacije organizovana je i trka volontera u kojoj su učestvovali aktivisti Crvenog Krsta.

Svi učesnici dobili su po neki slatkiš i pecivo, a za prvo, drugo i treće mesto, u muškoj i u ženskoj konkurenciji svake trke obezbeđene su medalje. Sve trke bile su humanitarno rekreativnog karaktera, promovisali smo mladost, zdrav stil života i suštinu postojanja Crvenog Krsta – naglasio je Trajković.

Radoslav Svirčev, generalni sekretar Saveza za školski sport istakao je da su ovu manifestaciju podržali lokalna samouprava, Sportski savez Subotice i Savez za školski sport.

Veliko mi je zadovoljstvo kada vidim veliki broj dece koja su, bez obzira na problematično vreme, pokazala da nije najvažnije pobediti već je važno učestvovati i pokazati humanitarni aspekt cele akcije – izjavio je Svirčev. Dečju radost i dobro raspoloženje propratili su dobra muzika i zabavan program, a zaključak Radoslava Svirčeva bio je da su svi koji su danas učestvovali ujedno i pobednici, jer su došli i pokazali koliko je lepo biti human.

burst
burst

  

rhdr
  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio