Uspeh subotičkih džudista na Junior open-u “ Mirko Petrović – Pićina“

Stepanovićevo je u subotu 8. oktobra bilo domaćin Međunarodnog takmičenja za džudiste – Junior open “Mirko Petrović – Pićina” na kojem je nastupilo oko 200 takmičara iz 32 kluba iz Republike Srpske, Crne Gore, Bugarske i Srbije.

Na ovom takmičenju nastupili su predstavnici iz dva subotička džudo kluba, Spartak i „Mija&Zorka” koji su bili izuzetno uspešni. “Džudisti Spartaka su u konkurenciji juniorki osvojili dve medalje. Prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je Ana Štefković do 70 kg (sekcija Bajmok), drugo mesto do 52 kg osvojila je Tamara Tanasković (sekcija Bajmok) a medalje su osvojene i u drugim selekcijama.

Drugo mesto među mlađim pionirima osvojio je Uroš Budalić u kategoriji preko 66 kg, a treća mesta osvojili su Marko Lovaš preko 66 kg i Kovač David do 46 kg. U konkurenciji mlađih kadeta treće mesto i bronzanu medalju osvajio je Ilija Stokanović do 60 kg. Ekipu su predvodili treneri Milan Bogić i Vladimir Tanasković. Takmičari Džudo kluba “Mija&Zorka” osvojili su dve medalje. Zlatnu medalju je osvojio Aleksandar Štajnfeld a Nemanja Ničić srebrnu.” – prenose Vojvođanske vesti.

U nedelju 09. oktobra takmičari rvačkog kluba “Mija&Zorka” nastupili su i na međunarodnom takmičenju “Turnir malih šampiona” koji je održan u Pančevu uz učešće 47 klubova sa oko 400 takmičara. Na ovom takmičenju osvojili su 4 medalje od kojih čak tri zlatne a istakli su se Sara Štajnfeld, Aleksandar Štajnfeld i Matej Nemet osvajanjem prvog mesta. Četvrtu medalju koja je bila srebrna osvojila je Maša Pajić. Ekipu su na ovim takmičenjima vodili treneri Slavko Bašić i Đorđe Milošević.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio