Zabavno umetnički fenomen „Slikaj i cirkaj“

Da li znate da slikate ili spadate u grupu onih ljudi koji smatraju da nikada ne bi mogli da naslikaju neko umetničko delo? Kreativnost Vam nije jača strana? Uživate li u zabavi i kulturnim dešavanjima? Volite li da se družite i smejete? Na sva ova pitanja odgovor ćete pronaći u Kafe Priči u Subotici, potrebno je samo da se prijavite, uplatite potrebnu kotizaciju i dva i po sata uživanja i stvaralaštva deli Vas od toga da postanete umetnik.

– „Slikaj i cirkaj“ su radionice slikanja za amatere gde uz pomoć instruktorke slikanja naši učesnici, korak po korak naslikaju svoje remek delo. Da bi učestvovali, nisu im potrebni nikakvo iskustvo ili poseban talenat, u pitanju su radionice koje su namenjen svima kako bismo umetnost, kulturu i slikarstvo približili prosečnom građaninu – veselo objašnjava Sofija Simić, organizator ovih radionica koje se redovno održavaju i u našem gradu.

Prijavom i uplatom određene kotizacije, svaki učesnik dobija sav neophodan materijal za slikanje i dva kupona za piće po izboru koje će „cirkati“ tokom slikanja. Na kraju radionice svaki učesnik svoje umetničko delo nosi kući i može ga okačiti na zid kako bi u njemu uživao, a jedna ovakva slika može biti i odličan poklon za dragu osobu.

Inspiraciju za slike koje će se slikati često pronalazimo u poznatim umetničkim delima, poput „Zvezdane noći“ Van Goga, Klimtovog „Poljupca“ ili nekom drugom prepoznatljivom delu a, iako je reč o ozbiljnim delima, naši instruktori slikanja ih prilagođavaju na način da ih u dva i po sata, može svako naslikati ukoliko mu se pokaže šta i kako treba da radi – poručuje Sofija Simić i dodaje da se slikanje počinje od praznog platna na kojem se slika i, sloj po sloj, postepeno uz pomoć instruktora, stvara umetničko delo. Improvizacija, menjanje boja ili oblika uvek su, u cilju dobre zabave mogući a na kraju svake radionice, iako su svi crtali isto delo, učesnici iste kući odlaze sa autentičnom slikom koja je satkana iz njihovih ličnih afiniteta.

Važno je znati i to da se slika sa akrilnim bojama koje su najpogodnije za ovakav vid stvaralaštva a reč greška u toku radionice nećete čuti jer je glavni cilj instruktora da provedeno vreme bude kvalitetno. Ukoliko dozvolite sebi da uživate, bićete iznenađeni svojim mogućnostima.

Menadžment Kafe Priče, kaže da se tokom slikanja i cirkanja najviše ispijaju vino ili kafa, a ono što Subotičane iznova vraća jeste dobro druženje i opuštena atmosfera.

Starosna ograničenja ne postoje, a naše sagovornice pozivaju sve subotičane da sami ili u društvu, posete Kafe Priča i upuste se u avanturu „Slikaj i cirkaj“ iz koje sigurno dobijate sliku, piće, sjajno provodeno vreme, a možda i neko lepo poznanstvo, ko zna šta veče može da naslika.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio