Koncert „U čast predaka za budućnost potomaka“ u Subotici

Pravoslavno sportsko udruženje „Sveti Srb i ja“ i Krfsko društvo grčko-srpskog prijateljstva organizuju seriju koncerata pod nazivom: “U čast predaka, za budućnost potomaka”.

Koncerti se organizuju u Beogradu i Novom Sadu, a jedan od njih se održava se i u Subotici, u nedelju 13. novembra u Velikoj Većnici Gradske kuće, sa početkom u 17 časova. Koncerte izvode umetnici sa Krfa, članovi Simfonijskog orkestra “Mikis Teodorakis”, Filharmonije “Liapades” i hora “Mihalis Kapodistrijas”.

Gosti, članovi ovih umetničkih sastava, potomci su onih Krfljana koji su naše pretke 1916. godine prihvatili kao svoje, okrepili ih, oporavili, te su naši pradedovi nakon povratka na Solunski front, 1918. godine u junačkom jurišu koji nije mogla da stigne francuska konjica, oslobodili Otadžbinu i podarili nam slobodu koju i danas imamo. – kaže se u saopštenju udruženja Sveti Srb i ja. Umetnici će izvoditi kompozicije velikog grčkog kompozitora i maestra Mikisa Teodorakisa, a pored njih izvešće u pesme: “Tamo daleko” i “Pukni zoro”.

Organizatori pozivaju sve građane da dođu na koncert i svojim prisustvom uveličaju ovo “veče prijateljstva, umetnosti, ljubavi i da svojim zadužbinarskim delom tj. pojedinačnom donacijom od 2.000 dinara pomognu izgradnju dečijeg obrazovnog kampa na Krfu.  Za sve koji žele da prisustvuju koncertu u nedelju 13. novembra karte mogu nabaviti u Subotici na broj telefona: 066 313 885.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio