Moderan centar za studente na Paliću

U jednoj od najatraktivnijih turističkih lokacija na Paliću, u neposrednoj blizini Omladinskog jezera, posetioci od prošle godine na raspolaganju imaju nov, moderni kompleks odmarališta, za koji mnogi kažu da je najveći tog tipa u Srbiji.

Obnova nekadašnjeg omladinskog naselja na Paliću započeta je još 2014. godine sa težnjom da se izgradi najveće i najmodernije studentsko odmaralište na Balkanu, koji će biti centar za edukaciju i odmaranje studenata svih univerziteta u zemlji, kao i mesto okupljanja studente iz cele Evrope. Po završetku svih radova, gosti koji borave u odmaralištu neće nositi dobre utiske samo zbog komfornog boravka, nego i zbog mogućnosti da koriste raznovrsne usluge, od sportskih i rekreativnih aktivnosti do učenja, odmora i druženja.

Ovaj savremen i moderan kompleks nalazi se na površini od 4,5 hektara, sa preko 2.700 m² smeštajnog i pratećeg prostora, uključujući i terene za sport i rekreaciju, a u njegovu  izgradnju i opremanje investirano je oko 6,5 miliona evra.

Treba naglasiti i činjenicu da se prilikom uređenja kompleksa vodilo računa o  zaštiti priobalnog dela Omladinskog jezera, pre svega na ozelenjavanju prostora i postavljanju travnatih površina čemu je data posebna pažnja.

Foto: usob.rs

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio