Plivači Spartaka protekli vikend plivali u Segedinu i Bečeju

Proteklog vikenda Plivački klub Spartak iz Subotice imao je pune ruke posla jer su stariji članovi nastupali na takmičenju u Segedinu, u Mađarskoj dok su se mlađi takmičili u Bečeju.

U Segedinu je održano veliko međunarodno takmičenje “Narurtex cup 2022” za veliki broj klubova iz Mađarske i okruženja. Ekipu Spartaka, kadetskog i pionirskog uzrasta predstavljalo je 11 članova koji su osvojili ukupno 7 medalja. Zlatnu medalju osvojio je Miša Novović u trci na 200 metara delfin, Aleksa Milanović osvojio je dve bronzane medalje, na 50 metara kraul i 50 metara delfin, a Petra Botka osvojila je dve medalje, srebrnu na 200 metara kraul i bronzanu na 200 metara mešovito. Medalje su osvojile i Una Milošević –  srebro na 50 metara prsno i Sara Stipić – bronza na 200 metara kraul.

Mlađi takmičari nastupali su takođe u subotu, 12. novembra u Bečeju na Međunarodnom plivačkom mitingu “Bečejska zvezda 2022” na kojem je učestvovalo 250 takmičara iz Rumunije, BiH i Srbije. Spartak se sa 31. učesnikom takmičio u kategoriji predtakmičara, pionira i kadeta koji su ukupno osvojili 25 medalja. Una Pastor osvojila je tri zlatne medalje na 50 metara kraul, 50 metara delfin i 100 metara mešovito što je ujedno učinilo i najboljom takmičarkom u svojoj uzrasnoj kategoriji. Tri medalje u kategoriji devojčica osvojila je Luca Helena Kovač, i to zlatnu na 50 metara delfin, srebrnu na 100 metara mešovito i bronzanu na 50 metara kraul. U kategoriji dečaka po tri srebrne medalje osvojili su Oleg Baćović i Đorđe Peić Tukuljac. Zlatom su se okitile i štafete 4×50 metara mešovito u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio