Subotica i Palić među najposećenijim u Vojvodini

U poslednjih devet meseci, Vojvodinu je od januara do septembra ove godine posetilo 515.217 turista, što je za 59,6 odsto više nego u istom periodu prošle godine, kaže se u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Najveću posećenost zabeležili su Novi Sad, Subotica i Palić, a najposećenija banja bila je Vrdnik.

Ovi podaci pokazuju da je turizam uspeo da se oporavi, čak i u odnosu na 2019. godinu koja se uzima kao referentna, ali mi hoćemo da i dalje napredujemo. Ulaganjem Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, u iznosu koji premašuje 500 miliona dinara u podizanje turističkih kapaciteta, svakako je omogućilo domaćim turistima da dođu i upoznaju čari naše ravnice i da se u nju i vrate, kao što to čine i strani turisti, kojih je čak 125 odsto više nego prošle godine – izjavio je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Podaci Privredne komore Vojvodine pokazuju da je domaćih turista bilo 264.508, što je za 25 odsto više nego prošle godine, dok je 250.709 stranih turista u prvih devet meseci došlo u Vojvodinu. U istom periodu zabeleženo je 1.454.333 noćenja, što predstavlja porast od 28 odsto.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio