Učenici subotičke Gimnazije u finalu kviza iz kulture i istorije „Koliko se poznajemo“

Učenici subotičke Gimnazije „Svetozar Marković“  došli su do finala četrnaestog po redu ciklusa kviza iz kulture i istorije nacionalnih zajednica AP Vojvodine „Koliko se poznajemo“, koji organizuje Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Kviz se odvija u okviru projekta Pokrajinske vlade „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini“, dok se samo nadmetanje učenika emituje na RTV „Vojvodina“. Gimnazijalci u sastavu Nevena Maravić, Milana Vukov, Teo Margetić i Šandor Hajdu učestvovali su u četvtfinalnom takmičenju u Somboru odakle su se nakon pobede plasirali u polufinale u Novom Sadu, održanom 5. novembra kada su, učestvujući u kvizu, prikazali zavidno znanje jer su bili dobro pripremljeni od strane njihovih profesora Adrien Sabo i Save Samardžića.

Učenicima je ovo bilo jedno novo iskustvo u kojem su, pored znanja, veoma važni  i taktika, koncentracija i pažnja. Zbog kamera i velikog broja gledalaca trema je bila prisuta, ali je ona kasnije nestala pa su subotički gimnazijalci odneli pobedu i stigli u plasman u finale.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio