Završena godišnja skupština ŽFK Spartak

Ženski fudbalski klub “Spartak” iz Subotice održao je svoju godišnju Skupštinu, 4. decembra tekuće fodine u Vili „Viktorija“ na Paliću, kojoj su između ostalih prisustvovali Milan Vučković, predsednik SD „Jovan Mikić Spartak“, Tadija Stantić, predsednik GFS Subotice, Vlado Krstivojević, predsednik komisije FSS za ženski fudbal, Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede kao i mnogi drugi zvaničnici, sportski radnici i prijatelji kluba.

U radnom delu Skupštine predsednik Zoran Arsić podneo je iscrpan izveštaj o aktivnostima kluba za mandatni period 2018-2022, pre svega o takmičarskim rezultatima svih selekcija koje se takmiče na domaćim terenima kao i izveštaj o rezultatima na međunarodnoj fudbalskoj sceni, sa posebnim osvrtom na sezonu 2021/22 i jesenji deo aktuelne takmičarske sezone. Podnet je finansijski izveštaj, transparentno sa svim prihodima i rashodima, a usvojen je i okvirni finansijski plan za klupske i programske aktivnosti za 2023. godinu.

Najveću pažnju sastanka privukla je nova razvojna strategija kluba za period 2023-2030 koju je usaglasio Izvršni odbor, a potvrdila Skupština kluba koja je ujedno prihvatila i korekcije u odredbi Statuta kojim se reguliše povećanje broja članova Upravnog odbora. Predsednik kandidacione komisije prof. dr Nenad Vunjak je u ime komisije podneo izveštaj sa predlozima za izborne funkcije u ŽFK Spartak Subotica za mandatni period u naredne 4 godine. Novo rukovodstvo ŽFK Spartak Subotica i nosioci funkcija u klubu za mandatni period 2023-2026 su:

ZORAN ARSIĆ – Predsednik

MIRKO LAZIĆ – Potpredsednik

ŽELjKO DžAKULA – Potpredsednik

MARIJA DINIĆ – Potpredsednik

BOJAN ARSIĆ – Generalni sekretar / Administrativni direktor

Formiran je novi IZVRŠNI ODBOR kluba, koga čine:

01.) MIRKO LAZIĆ

02.) MARIJA DINIĆ

03.) DANILO PRENTIĆ

04.) VIOLETA SLOVIĆ

05.) RATKO SEKICKI

06.) ŽELjKO DžAKULA

07.) DARIO PETREKANIĆ

08.) prof. dr. NENAD VUNjAK

09.) BRANISLAV KAPOR

10.) DEJAN LjUBISAVLjEVIĆ

11.) BORIS JOŠIĆ

12.) ZORAN ARSIĆ

13.)  BOJAN PAŠTAR

Formiran je i novi NADZORNI ODBOR kluba.

Reizabrani predsednik Zoran Arsić je na kraju i sam priznao da su ciljevi visoko postavljeni, pa je između ostalog rekao:

Spartak nije klub koji prepisuje već klub koji ispisuje istoriju ženskog fudbala na ovim prostorima. Mi smo sebi svesno postavili visoke ciljeve zato što želimo napred, želimo da se razvijamo i približimo evropskim standardima. Naši ciljevi su istovremeno i obaveštenje i pouka, kako za domaću sportsku javnost, za FSS, tako i za ostale klubove.

Foto: ŽFK Spartak/facebook

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio