23. trka Deda Mrazeva u nedelju na Paliću

Tradicionalna trka Deda Mrazeva, po dvadeset i treći put, održaće se u nedelju 04. decembra sa početkom u 11 časova. Trka se održava u parku na Paliću, ispred Velike terase odakle je i start. Staza je dužine 1500 metara a sama trka je rekreativnog karaktera.

Za učešće u trci potrebno je imati barem kapu Deda Mraza ali organizatori pozivaju sve takmičare da budu kreativni i što bolje se maskiraju u Deda Mraza jer će se nakon trke proglasiti najbolji kostim, kao i najmlađi i najstariji učesnik. Svim posetiocima trke služiće se čaj i kuvano vino kako bi se ugrejali, a svaki mališan koji bude učestvovao u trci dobiće počasnu medalju od Deda Mraza, sa kojim je moguće i fotografisanje. U celoj manifestaciji učestvuje i Crveni krst Subotice koji organizuje akciju prikupljanja paketića za decu korisnike Narodne kuhinje pod nazivom „Budi i ti Deda Mraz“.

Paketići mogu da sadrže slatkiše, igračke, školski pribor, zimsku garderobu ili nešto drugo po sopstvenom izboru. Paketići se predaju volonterima Crvenog krsta Subotice, na dan manifestacije, na info pultu kod Velike terase od 10 do 13 časova. Aktivisti Crvenog krsta takođe će održati i dve edukativne radionice u pružanju prve pomoći i prevenciji trgovine ljudima. „Trka je rekreativnog karaktera i svako ko završi krug, biće pobednik. Trka je za mlade, za stare, za radne organizacije, škole i decu i svi su dobro došli.

Krenuli smo sa 4-5 učesnika, a ove godine očekujemo oko 2500-3000 Deda Mrazeva. – kaže Elvira Janoši ispred Ultramaratonskog saveza Srbije.

Učešće na trci najavili su i Deda Mrazovi iz Kragujevca, Beograda i Mađarske.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio