60 iregularnih migranata pronađeno u Jasenovačkoj šumi. Kod nekih pronađeno oružje

Radna grupa za borbu protiv krijumčarenja ljudi i iregularnih migracija je juče, 22. decembra na području Jasenovačke šume u Subotici pronašla 60 iregularnih migranata i zaplenila oružje i municiju – kaže se u saopštenju MUP-a Subotica.

Među pronađenim migrantima, otkriveno je lice za koje se sumnja da je pre dva meseca ranilo jednu osobu iz vatrenog oružja, kao i 20 bezbednosno interesantnih osoba. Tokom akcije, policija je pretragom terena pronašla dve automatske puške, tromblonski nastavak za automatsku pušku i oko 200 komada municije. Iregularni migranti biće prebačeni u prihvatne centre, dok će lice za koje se sumnja da je počinilo krivično delo biti privedeno nadležnom tužilaštvu, a protiv bezbedno interestanih lica biti preuzeti mere u skladu sa zakon.

Akcija je sprovedena u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, uz angažovanje pripadnike Radne grupe, formirane po nalogu ministra unutrašnjih poslova, u saradnji sa novosadskim odredom Žandarmerije i Upravom granične policije – stoji u saopštenju MUP-a.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio