Carinske olakšice za podršku privredi

U Privrednoj komori Srbije tokom protekle nedelje predstavljene su nove olakšice koje je Uprava carina uvela za sve kompanije koje su nosioci statusa ovlašćenih privrednih subjekata (AEO), što je još jedna potvrda nastojanja institucija da privredi pruže maksimalnu podršku i olakšaju joj poslovanje – navodi se u saopštenju Uprave carina.

Nove pogodnosti omogućiće ovlašćenim AEO privrednim subjektima jednostavnije procedure, manje papirologije, kontrola, birokratije i čekanja, niže troškove, a veću sigurnost i predvidivost u poslovanju – izjavio je Marko Čadež, predsednik PKS na otvaranju skupa.

U toku protekle nedelje još 11 novih privrednih subjekata dobili su sertifikate, čime je broj kompanija sa statusom AEO privrednog subjekta porastao na 47. Reč je o uspešnim kompanijama koje ostvaruju 4,3 milijarde eura prihoda i zapošljavaju više od 35.000 ljudi a posluju u oblasti trasporta i logistike, energetike, i  proizvodnim delatnostima, od prehrambene industrije do farmacije. U saoštenju Uprave carina navodi se da nove olakšice ogledaju u otvaranju posebnih šalteri u svim carinskim ispostavama u kojima za to postoje tehnički uslovi, omogućenoj upotrebi zajedničkog obezbeđenja sa smanjenim iznosom, datoj prednosti u slučaju podnošenja zahteva za bilo koje drugo odobrenje, a predviđa se i upotreba posebnih saobraćajnih traka tamo gde za to postoje infrastrukturne mogućnosti.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio