FK Spartak počinje sa pripremama za drugi deo sezone

Nakon kraće pauze, FK „Spartak Ždrepčeva krv“ najavio je danas, 20. decembra početak zimskih priprema za nastavak takmičarske 2022/23. sezone.

Predsednik FK „Spartak Ždrepleva krv“ Nikola Simović istakao je da je dosadašnja polusezona bila neuspešna u smislu rezultata, start je bio dobar i u prva 4 kola uzeli su 8 bodova, ali je nakon toga usledio niz od 8 utakmica bez pobede, sa samo 2 osvojena boda kao i smena trenera.

Dolaskom Ljubiše Dunđerskog stvari su se dosta popravile, uspeli smo da izađemo iz rezultatske krize, ostvarili smo bitne pobede, pre svega protiv Partizana na JNA i sa tom utakmicom smo pokazali da imamo kvalitet i da ne zaslužujemo da budemo na trenutnoj poziciji na tabeli – naglasio je Simović i najavio dolazak pojačanja uz koje će klub izgledati puno bolje i osvojiti više bodova, obezbediti opstanak, a možda i stići do plej ofa.

Što se tiče rada škole fudbala, u poslednjih 6 meseci Simović je ocenio kao dobar, pre svega kadetska ekipa koja se nalazi u samom vrhu tabele u ligi Srbije, kao i omladina koja je u ligi Vojvodine ubedljivo prva i koja je već sada praktično obezbedila ulazak u omladinsku ligu Srbije, što je bio i jedan od osnovnih ciljeva za ovu sezonu.

Na polju finansija Simović je istakao da je rukovodstvo „Spartaka Ždrepčeva Krv“ u toku leta napravilo 2 jako dobra transfera, potpisana su nova sponzorstva, a klubu se pridružio novi sufinansijer u ulozi potpredsednika Dragan Antonijević.

Klub je stabilan i bez problema će moći da finanskijski izgura ovu sezonu čak i ako ne prodamo nijednog igrača tokom zimskog prelaznog roka, što ne znači da nećemo prodati, čak mislim da će se ubrzo dogovoriti neki transfer. – izjavio je Simović uz najavu da se u kubu uskoro očekuje i odlazak i dolazak igrača, pre svega 3-4 nova igrača koji neće biti mladi igrači, već iskusna pojačanja jer je to Spartaku sada preko potrebno.

Danas počinju i pripreme, prvi deo u Subotici, počinju testiranja i lekarski pregledi, a od 10. januara se ide u Antaliju, poznato odredište gde će biti udarni deo priporema i 4 kontrolne utakmice. – izjavio je Ljubiša Dunđerski, šef stručnog štaba „Spartak Ždrepčeva krv“ najavivši povratak fudbalera 12 dana pred prvenstvo, kada će subotički fudbaleri imati generalnu, probnu utakmicu verovatno sa ekipom „RFK Novi Sad“.

Dunđerski je najavio i da će 5. januara naredne 2023. godine, biti odigrana utakmica protiv fudbalskog kluba „TSC“ iz Bačke Topole, a nakon odlaska u Antaliju, spartak će igrati 4 kontrolne utakmice.

13. januara igramo sa Budimpeštom, 16, januara je Sebail Azerbejdžan, 19. januara je Fakel premijer lige Rusije, a za 22. januar još nije poznat protivnik. – rekao je Dunđerski.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio