Hotel InterContinental u Subotici

U prisustvu gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, u Subotici je danas 14. decembra potpisan ugovor između renomirane subotičke kompanije SMB gradnja i kompanije „InterContinental Hotel Group“, vodeće svetske hotelske kompanije  koja je prisutna u više od 100 zemalja sveta sa preko 5960 svojih hotela. Ugovorom je najavljena izgradnja hotela „Holiday Inn Express“ koji će biti smešten pored zgrade Otvorenog univerziteta u Subotici. Vrednost projekta je između 15 i 20 miliona eura a kada bude izgrađen, hotel će imati 4 zvezdice.

Ovo je veliki dan za Suboticu koja je svojim geostrateškim značajem i svojim potencijalima privolela vodeću svetsku hotelsku kompaniju da na ovoj destinaciji izgradi svoj hotel. – istakao je gradonačelnik Bakić i naglasio da će Subotica, pored Beograda i Kragujevca, biti treći grad u Srbiji koji će imati hotel ovog prestižnog internacionalnog brenda.

„Holiday Inn Express“ će se nalaziti na površini od preko 4000 kvadrata sa 102 smeštajne jedinice i svim pratećim sadržajima koje zaslužuje takav hotel, biće u strogom centru grada, kod Otvorenog univerziteta i po rečima Stevana Bakića, gradonačelnika Subotice, doprineće većem razvoju turizma i podići smeštajne kapacitete u kvalitativnom i kvantitativnom smislu u našem gradu koji, u poslednjih nekoliko godina ima rast turističkog prometa i prepoznat je kao „city break“ destinacija, idealna za poslovne ljude i kongresni turizam.

Zahvalio bi se kompaniji SMB gradnja koja je u InterContinental grupi prepoznala partnera, gde smo dobili veliku podršku od strane gradonačelnika Bakića i njegovog tima i Subotice. – izjavio je Živorad Vasić, direktor razvoja za Balkan u kompaniji „InterContinental Hotel Group“ uz dodatak da će hotel otvoriti nova radna mesta, imaće novu salu za svadbe, a pogodovaće i strancima, taksi službama i restoranima.

Miroslav Petričević, u ime „SMB“ gradnje istakao je da je njihova kompanija 20 godina lider u građevinskoj industriji i izrazio je očekivanja da će hotel biti završen u roku od dve godine, a sa radovima će se otpočeti u aprilu 2023. godine.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio