Igor Mirović uručio 34 ugovora ženama za dodelu sredstava za kupovinu nekretnina

Porodicama iz Vojvodine, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je 34 ugovora za dodelu 40,8 miliona dinara bespovratnih sredstava za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena.

Pokrajinska vlada je obezbedila bespovratna sredstva za kupovinu nekretnina koja će u celosti biti u vlasništvu žene, jer su do sada nekretnine kupljene na ovaj način upisivane ravnopravno na ženu i na muškarca. Maksimalan iznos po korisniku ove godine je bio 1,2 miliona dinara, a tim novcem svi korisnici mogu da kupe novu nekretninu ili da prošire svoj stambeni prostor. Od ova 34 ugovora, 11 su samohrane majke koje će na ovaj način rešiti svoj stambeni problem.

Predsednik Pokrajinske vlade naglasio je da će mera podrške za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena, u budžetu za narednu godinu finansijski biti ojačana, a da će veću podršku imati i druge mere Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. U isto vreme, po najavi Mitrovića, Vlada će naredne godine povećati iznos koji dobijaju nezaposlene majke sa troje ili četvoro dece, sa 15.000 na 22.500 dinara.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio