Izložba inspirisana kontinuiranom medijskom istopisanju „ARTikulacije III-Afera“ 10. decembra u Subotici

Savremena galerija Subotica u subotu, 10. decembra organizuje izložbu pod nazivom “ARTikulacije III – Afera“ čiji su autori Ivana Ivković i Tanja Juričan.

Kako se navodi u saopštenju galerije, izložba će trajati tokom decembra i januara na tri lokacije u Subotici- u Savremenoj galeriji, na prostoru ispred Doma vojske tj. nekadašnje gostione „Zlatno jagnje“ i na oranici na teritoriji Žednika. “ARTikulacije III – Afera“ je izložba koja se realizuje zahvaljujući saradnji 19 autora ili kolektiva iz zemlje i regiona, a tu saradnju timski su pokrenule njene autorke, umetnice Tanja Juričan iz Pančeva i Ivana Ivković iz Beograda. Iz tog razloga, izložba će i biti koncipirana kao svojevrsna „scenografija za 19 umetničkih komada“ koji su smešteni u pojedinačnim prostorima.

Permanentna prisutnost i popularnost afera, te njihova visoka zastupljenost unutar medijske kulture navela je autorke izložbe da navedeni termin prepoznaju u svojstvu oznake za kontigent specifičnih društvenih rituala i praksi, a koje se ogledaju u produkciji, distribuiranju, konzumiranju i uživanju afera. Početak izložbe u subotu zakazan je za 10. decembar.

Foto: facebook.com/Savremena.galerija.Subotica

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio