Osujećen pokušaj šverca psihoaktivnih supstanci na prelazu Horgoš 2

U saradnji sa policijom, pripadnici Uprave carina su u petak, 02. decembra na graničnom prelazu Horgoš 2, u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili tri kilograma psihoaktivnih tableta “ksalol“.

U saopštenju Uprave Carina navodi se da je prekršaj otkriven na izlazu iz zemlje, prilikom detaljnog pregleda za koji je izdvojen autobus domaćih registarskih oznaka, koji je prevozio putnike na relaciji Beograd-Geteborg u Švedskoj. Tokom kontrole torba koju je jedna putnica nosila na ramenu izazvala je sumnju, jer je uočeno da je njena unutrašnjost neuobičajeno manja u odnosu na njenu veličinu.

Ova sumnja bila je opravdana, jer je nakon rašivanja postave, u duplom dnu pomenute torbe pronađeno 10 plastičnih kesa punih tableta svetlo plave boje, nalik na psihoaktivni lek “ksalol“, čija je zloupotreba veoma raširena. Putnica je zajedno sa tri kilograma otkrivenih psihoaktivnih tableta predata u dalju nadležnost policije i tužilaštva. Uprava carina podseća sve sugrađane da se kao deo ličnog prtljaga u putničkom prometu mogu nositi samo lekovi za ličnu upotrebu, u količini za uobičajenu terapiju.

Ukoliko putnik nosi sa sobom lekove za uobičajenu terapiju koji sadrže psihoaktivne kontrolisane supstance, dužan je da na zahtev carinskog službenika pokaže dokaz o neophodnosti korišćenja takve vrste lekova u svrhu terapije (mišljenje lekara, odnosno lekarski recept).

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio