Predstava Ježeva Kućica danas 15. decembra u Dečjem pozorištu

Udruženja „Mladi i igra“ predstavili su danas 14. decembra svoja četiri projekta koja su uradili tokom ove godine, a ujedno su najavljene i humanitarne predstave „Nosorog Pilu“ i „Ježeva kućica“. 

“Zeleno lice Subotice” je najaktuelniji projekat u okviru kojeg će učenici Osnovne škole “Sveti Sava” izvesti predstavu rađenu po delu “Nosogor Pilu” dok će učenici Osnovne škole “Matko Vuković” odigrati predstavu “Ježeva kućica”. Predstave će se odigrati u Dečjem pozorištu, danas 15. decembra u 18 časova a one imaju i humanitarni karakter jer će svi Subotičani koji doći moći donirati dobrovoljni prilog za porodicu Dimović kojoj je tokom ove zime izgorela kuća. – Pozivamo sve građane da dođu i iskažu ono najljudskije u nama – rekla je dr Milanka Stankić, predsednik Udruženja “Mladi i igra” i koordinator projekata, uz poruku da “od ljudi uvek treba tražiti samo ono što oni mogu da daju.”

Imali smo mogućnost da realizujemo grafičko rešenje trećeg inustrovanog izdanja knjige “Nosogor Pilu” koja je proglašena i knjigom 2021. godine. Knjiga je prevedena i na engleski jezik a govori o disleksiji, problemu koji je sve češći u našim školama. – rekla je dr Stankić.

Jedan od projekata je i “Zelena planeta je u rukama deteta” koji ima za cilj da na neki način generaciji koja je stalno sa nekim aparatom u rukama pomognemo da kreira svoje ideje i da zaštitu životne sredine na svoj način mogu ti mladi mogu da iskažu i da u toj oblasti pronađu i svoj budući posao spajajući znanja iz različitih tehnologija. – izjavila je dr Milanka Stankić.

U svetu starih semena” je projekat koji je realizovan u mesnoj zajednici Bikovo i predstavlja upućivanje najmlađih u znanja koja poseduju njihove bake i deke a tiču se ishrane. Na ovaj način prenose se znanja čuvanja starih semena a Subotica će, pored Mionice, u budućem periodu biti drugi centar u državi koji će otvoriti svoju banku semena – objasnila je predsednica Udruženja “Mladi i igra”.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio