Subotica dobija novi zatvor?

Uprava Ministarstva pravde za izvršenje krivičnih sankcija najavila je svoj plan da se, umesto postojeće zgrade Okružnog zatvora u centru grada, u Subotici izgradi novi zatvor koji će se nalaziti na periferiji grada.

Kako prenose agencija Beta i subotički portal Magločistač, novi Okružni zatvor moći će da primi 500 zatvorenika a plan projektovanja zgrade počeće sredinom sledeće godine i njegovo projektovanje trajaće oko godinu dana. Izgradnja novog zatvora planira se za sredinu 2025. godine, u naselju Aleksandrovo. Radove na izgradnji zgrade Okružnog zatvora jednim delom kreditiraće Razvojna banka Saveta Evrope, a prema navodima Bete, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija najavljuju da će Republika Srbija izdvojiti novac za opremanje zatvora, dok će nameštaj, dušeci, stolovi i stolice, i posteljina biti napravljeni od strane zatvorenika domaćih kazneno-popravnih ustanova što će u velikoj meri doprineti uštedi.

Postojeći zatvor u Subotici izgrađen je pre više od 100 godina, tačnije 1880. godine. Za vreme Drugog svetskog rata bio je premešten u jedan deo Gradske kuće ali je po završetku rata vraćen u zgradu u centar grada, gde se i danas nalazi.

Foto: blic.rs

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio