Tradicionalni novogodišnji gala koncert Subotičkog simfonijskog orkestra 29. decembra u Gradskoj kući

Tradicionalni novogodišnji gala koncert Subotičkog simfonijskog orkestra održaće se u četvrtak, 29. decembra u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 20:00 časova.

Ulaznice za koncert po ceni od 1000 dinara mogu se kupiti u informativnom centru Gradske kuće već od utorka 27. decembra, a pre ovog datuma moguće su i rezervacije. Na novogodišnjem gala koncertu nastupiće solisti Višnja Radosav, mezosopran i prvakinja Srpskog narodnog pozorišta i Bela Mavrak, stalni tenor orkestra Johan Štraus koji vodi čuveni Andrei Riu. Koncertom će dirigovati Mikica Jeftić. Na repertoaru će se naći valceri, polke, Štrausova, Bizeova i dela Franca Lehara kao i mnoge druge kompozicije.

Ove sezone smo održali 5 koncerata, 4. je finansirao grad Subotica a jedan Pokrajinski sekretarijat za kulturu. Sve važnije manifestacije u gradu svira Subotički simfonijski orkestar i smatram da je zbog svojih klasičara koji su među najboljima u državi, ovaj orkestar među najkvalitetnijima. – istakao je direktor Subatičkog simfonijskog orkestra Miloš Nikolić dodavši da možemo biti ponosni na naš simfonijski orkestar koji pored Subotice, u Srbiji još imaju jedino Novi Sad, Zrenjanin, Beograd i Niš.

Prihod od koncerta namenjen je u humanitarne svrhe.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio