Završeni radovi zamene rasvete u OŠ „Majšanski put“

Predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor, potpredsednik Pokrajinske Vlade i Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine nacionalne zajednice Žolt Sakalaš, i predsednik Mađarskog nacionalnog saveta mr Jene Hajnal posetili su danas OŠ „Majšanski put“ u Subotici, povodom završetka radova druge faze zamene rasvete u objektu škole koji su finansirani sredstvima dodeljenim na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice kao i radove na izolaciji objekta koji su finansirani od strane Nacionalnog saveta Mađarske nacionalne manjine.

Sredstva u visini 2,7 miliona dinara namenjena modernizaciji rasvete škole donirana su od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i propise i nacionalne manjine nacionalne zajednice, dok je 13 miliona dinara za radove na termoizolaciju škole donirao Nacionalni savet Mađarske nacionalne manjine.

Predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor istakao je da Pokrajinska vlada ima naviku da daje podršku subotičkim školama, a sredstva za modernizaciju školskih toaleta u visini od 3,9 miliona dinara data su i OŠ „Sečenji Ištvan“.

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine nacionalne zajednice početkom ove godine raspisao je konkurs za adaptaciju i sanaciju školskih obejkata u visini od 175 miliona dinara.

Škola „Majšanski put“ već godinama predaje uspešne projekte za sve konkurse Pokrajinskog sekretarijata, a naš cilj je da ih sve podržimo. Živimo u vremenu kada se sve više priča o energiji i o tome koliko je važno da štedimo energiju , da budemo što efikasniji u potrošnji energije, a jedan od naših ciljeva je svakakao da podržimo škole i u ovom pogledu. – istakao je Žolt Sakalaš, potpredsednik Pokrajinske Vlade i Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine nacionalne zajednice, uz dodatak da su škole poput OŠ „Sveti Sava“, OŠ „Ivan Mulitinović“ i osnovne škole u Čantaviru i Paliću takođe dobile sredstva za modernizaciju objekata.

Direktor OŠ „Majšanski put“, Beata Bognar istakla je da škola trenutno ima 580 učenika, 29 odeljenja na srpskom i mađarskom jeziku.

Od doniranih sredstava uspeli smo da realizujemo termoizolaciju velike i male školske zgrade, ukupno 2300 kvadratnih metara, a na staroj zgradi smo zamenili i 19 prozora i ulazna vrata. – istakla je Bognar i najavila da je ova osnovna škola uspešno konkurisala za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju sportskih terena vrednosti u od 360 hiljada dinara, tačnije jednog košarkaškog i jednog teniskog terena.

Zbog toga ćemo i dalje pratiti konkurse u cilju da našim učenicima obezbedimo još bolje uslove za rad, razvoj i za sport. – zaključila je direktorica škole.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio