Gradonačelnik Stevan Bakić uručio dva nova automobila policijskoj upravi Subotica

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je danas, 27. januara na platou ispred upravne zgrade Policijske uprave u Subotici, načelniku PU Subotica Borivoju Mucalju uručio ključeve dva nova automobila marke Škoda Oktavija, koja su u potpunosti prilagođena potrebama saobraćajne policije.

Po Bakićevim rečima, današnjim uručivanjem ključeva dva automobila nastavlja se dobra saradnja lokalne samouprave i policijske uprave Subotica.

 

Vozila su opremljena sistemom prepoznavanja tablica, kamerama i radio – stanicama, sve u skladu sa potrebama saobraćajne policije. Sredstva obezbeđena za ova dva automobila su iz gradskog Fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja, ukupna vrednost nabavke i opremanja ovih vozila je 8.353.000 dinara, od čega je sama nabavka vozila bila 5.103.000 dinara, a opremanje 3.250.000 dinara. – izjavio je gradonačelnik Bakić i dodao da je za dodatno brendiranje, ugradnju svetlosno – zvučne signalizacije i nalepnica na vozilima grad Subotica je obezbedila 336.000 dinara.

Ovim vozilima grad Subotica želi da pomogne saobraćajnoj policiji u preventivnom delovanju i sankcionisanju nesavesnih vozača čime dajemo mogućnost smanjenju saobraćajnih nezgoda a krajnji cilj je i čuvanje ljudskih života od stradanja u saobraćajnim nezgodama. – poručio je Bakić naglasivši da pripadnici Policijske uprave Subotica profesionalno izvršavaju svoje obaveze u čuvanju javnog reda i mira na teritoriji grada Subotice u teškim vremenima.

Načelnik odeljenja saobraćajne policije u Policijskoj upravi Subotica Vladan Gajić rekao je da će ove dve Škode Oktavije olakšati rad i povećati produktivnost pripadnika policije jer su opremljene najsavremenijom opremom za trenutni policijski rad.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio