Narednih dana zimski uslovi za vožnju i manje gužve na graničnim prelazima sa Mađarskom, poručuju iz AMSS-a

Prema poslednji informacijama Auto moto saveza Srbije (AMSS) na graničnom prelazu Kelebija, sa Mađarskom, zadržavanja su drastično smanjena.

Kako iz AMSS poručuju, zadržavanja na graničnom prelazu sa naše strane su na putničkim terminalima su oko 30 minutana izlazu iz Srbije i isto toliko na ulazu u Srbiju. Na teretnim terminalima, za izlaz iz naše zemlje čeka se oko 120 minuta a na ulazu u Srbiju oko 30 minuta. Radno vreme graničnog prelaza je od 00 do 24 časa, a iz auto moto saveza Srbije poručuju da na ovo vreme, po nezvaničnim informacijama, treba dodati još u proseku 30 minuta koliko se provodi na mađarskim terminalima.

Na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom, na putničkim terminalima čeka se takođe oko 30 minuta na izlatzu i ulazu u Srbiju, a na teretnim terminalima, baš kao i na Kelebiji, na izlazu iz Srbije čeka se oko 120 minuta, a na ulasku u Srbiju oko 30 minuta. Razlika je jedino u tome što se na mađarskim terminalima provodi znatno duže vremena, u proseku oko 90 minuta. Iz Auto moto saveza Srbije (AMSS) još upozoravavaju da je pred nama period u kojima će uslovi za vožnju biti više nalik zimskim, sa temperaturama oko nultog podeljka, kišom i susnežicom u nižim, i snegom na putevima u planinskim predelima, pa je potrebno obratiti požnju u saubraćaju i nositi svu potrebnu zimsku opremu koju zakon nalaže.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio