Nastavlja se ciklus razgovora u Savremenoj galeriji Subotica – sagovornik u sredu 1. februara Marko Marosiuk kostimograf i modni dizajner

Savremena galerija Subotica nastavlja ciklus razgovora “Behind the Scenes: umetnost iza kulisa” u sredu, 1. februara, sa početkom u 18 časova.

Cilj ovog ciklusa je da predstavi aktere kulturne scene našeg grada čiji rad je od vitalnog značaja za njegov umetnički život ali njihova delatnost često ostaje u pozadini dešavanja. Sagovornik u sredu biće Marko Marosiuk, kostimograf i modni dizajner, rođen u Subotici. Srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ završio u Novom Sadu a diplomorao je na Akademiji lepih umetnosti na odseku kostimografije u Beogradu. Odmah nakon završetka Akademije počinje da radi kao asistent kostimografa u subotičkom Narodnom pozorištu a svoj rad predstavlja i kroz bavljenje modnim dizajnom kroz izlaganja samostalnih kolekcija koje je predstavio na Belgrade Fashion Week-u, Serbia Fashion Week-u, Maastricht Fashion Clash-u, kao i na Sarajevo i Budapest Fashion Week-u.

Nakon izlaganja pet samostalnih modnih kolekcija odlučuje da se posveti isključivo radu u pozorištu i radi kao glavni kostimograf u subotičkom Narodnom pozorištu gde je uradio kostime za dvadeset i dve predstave, a kao glavni kostimograf radio je i na predstavama u Zagrebu, Splitu, Osjeku, Velikoj Gorici, Kraljevu. Sa Markom Marosiukom će o njegovim iskustvima govoriti Jasmina Vidaković, viša kustoskinja Savremene galerije Subotica.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio