Nove sprave u gimnastičkoj sali „Sokolskog društva Spartak“ i „Partizan Željezničar“ u Subotici

Svaki sportski klub raduje se kada dobije pojačanje u spravama i sredstvima za treniranje jer su ona neophodan alat za sticanje velikih uspeha i šampioskih rezultata, a razlog za slavlje danas u imali gimnastičarski klubovi „Sokolsko društvo Spartak“ i „Partizan Željezničar“ iz Subotice jer im je data na korišćenje nova oprema vrhunskog proizvođača u vrednosti od 2,5 miliona dinara.

Ovo je značajno poboljšanje pogotovo ako u obzir uzmemo da je ovo prvo veće ulaganje u komplet gimnastičarskih sprava poput konja sa hvataljkama, dvovisinski razboj, konja za preskok i premet, u ovoj sali u poslednjih pola veka.

Radi se o profesionalnim spravama najjačeg proizvođača da bi oni (sportisti) mogli koliko toliko da pariraju svim ostalim klubovima sa jako dobrim uslovima. – istakao je gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić uz dodatak da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u ovu salu uložio preko 2,5 miliona dinara, što uz uređenje sportskog terena u Ljutovu i uređenje teniske sportske hale u Dudovoj šumi, predstavlja ukupnu vrednost od 10 miliona dinara koliko je resorno pokrajinsko ministarstvo uložilo u subotičke sportske klubove. Bakić je podsetio i da naš grad u svom arsenalu ima odlične gimnastičare i velike talente poput pionirskog prvaka Srbije Erika Martona, juniorskog prvaka Srbije Filipa Pulića i pionirskog, juniorskog, a od prošle godine i seniorskog prvaka Srbije u ženskoj gimnastici Nine Šabić.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu prepoznao je potrebe grada Subotice i gimnastičkih klubova koji vežbaju u ovoj sali i opredelili smo 2.600.000 dinara za opremanje ove sale. Radimo na unapređenju sporta i sportske infrastrukture na pokrajinskom nivou. –  istakao je nadležni pokrajinski ministar Dane Basta naglasivši da je Subotica dobar partner i da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, u poslednje 4 godine, uložio preko 50.000.000 dinara u Suboticu.

Klub je 1971. godine bio proglašen za najbolji klub Subotice, a grad je tada prvi put pomogao i kupljen je komplet sprava od slovenačkog „Elan-a“. Prava promena i prava donacija međutim dogodili su se evo tek nakon 50 i više godina. Kroz rezultate i dostignuća koje ovaj klub vraća gradu nadam se da ovo neće biti zadnja donacija. – izjavio je proslavljeni gimnastički trener „Sokolskog društva Spartak“  Zoran Ivanović uz objašnjenje da je Subotica grad sportova upravo zato jer u svojoj lepezi sportova pomaže i više i manje brojnim klubovima.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio