Pronađeno 182 iregularna migranta kod Horgoša i Srpskog Krstura

Radna grupa, koja je formirana po nalogu ministra unutrašnjih poslova, nastavljajući dalji rad na suzbijanju ilegalnih migracija, danas su u zajedničkoj akciji sa sa pripadnicima Policijske uprave u Kikindi i Odredom Žandarmerije u Novom Sadu, pronašli 182 iregularna migranta na području naseljenih mesta Horgoš i Srpski Krstur, od kojih su dvojica bezbednosno interesantna lica, protiv kojih će biti preduzete mere u skladu sa zakonom.

Tokom akcije, policija je pretragom terena na području Srpskog Krstura pronašla dve automatske puške, 104 komada municije, kao i manju količinu marihuane. Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena trgovina i krijumčarenje ljudi, policija je u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Senti podnela krivičnu prijavu protiv pedesetogodišnjeg muškarca iz Horgoša, a u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Kikindi krivičnu prijavu protiv pedesetjednogodišnjeg muškarca iz Đale.

Iregularni migranti, koji nisu bezbednosno interesantni biće prebačeni u Prihvatni centar u Preševu. MUP obaveštava da će policija i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio