Za pošumljavanje teritorije Srbije opredeljeno 100 miliona dinara za ovu godinu

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije raspisalo je juče Javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2023. godini. Ministarstvo je ove godine opredelilo 100 miliona dinara za povećanje pošumljenosti teritorije Republike Srbije.

Ova sredstva dodeljuju se za sufinansiranje nabavke sadnica i izvođenje radova za pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja, na zemljištu koje je u nadležnosti jedinica lokalne samouprave. Konkurs se odnosi na pošumljavanje degradiranih površina, stvaranje vetrozaštitnih pojaseva, pošumljavanje u zaštićenim područjima, pošumljavanje gradskih šuma i parkova, kao i ostalih vidova pošumljavanja javnih površina u cilju zaštite životne sredine.

Svi detalji konkursa mogu se videti na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine, a pravo učešća na konkursu imaju jedinice lokalne samouprave. Konkurs je otvoren do 14. februara, navodi se u saopštenju Ministarstva zaštite zivotne sredine.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio