Završena prva faza radova na renoviranju fiskulturne sale OŠ „Janoš Hunjadi“ u Čantaviru

Predsednik Skupštine grada Subotica Balint Pastor Pastor i potpredsednik Pokrajinske Vlade i pokrajinski pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolt Sakalaš posetili su juče 27. januara osnovnu školu „Janoš Hunjadi“ u Čantaviru, povodom obilaska i završetka prve faze radova na renoviranju fiskulturne sale koja obuhvata popravke i zamenu svih prozora i vrata.

Projekat je finansiran sredstvima opredeljenim na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a u školi je takođe ugrađen je i sistem za video nadzor, u objektu gde su smešteni niži razredi i izrađena je projektna dokumentacija hidrantske mreže za centralni objekat i za isturena odeljenja u Bačkom Dušanovu i Višnjevcu.

Ne radi se o maloj investiciji, naime ukupna vrednost projekta je 4 i po miliona dinara, a obuhvata zamenu prozora i vrata. Pored uštede energije novo rešenje znači bezbednost, kao i bolje osvetljenje, a novi prozori se mogu i otvarati, čime je omogućena ventilacija sale. – izjavio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotica prilikom obilaska škole.

Čantavirska škola konkurisala je i za izradu projektne dokumentacije hidrantske mreže kako za centralni objekat, tako i za isturena odeljenja u Bačkom Dušanovu i Višnjevcu, a u objektu gde su smešteni niži razredi izgrađen je sistem za video nadzor. Ukupna vrednost ova dva projekta je 660 hiljada dinara. Pastor je prilikom posete naveo i to da ulaganja u Čantaviru nisu vezana samo za obrazovanje, jer su u ovon naselju izgrađena i parking mesta u centru, asfaltirana je ulica Vinogradi II, završena je projektna dokumentacija za ulicu Borisa Kidriča, buši se novi bunar za vodovodnu mrežu a uskoro započinje i izgradnja prečistača otpadnih voda, odnosno kanalizacione mreže u dužini od 25 km.

Foto: dr. Balint Pastor/facebook

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio